Beograd, 19. jula 2016. – Arhipelag učestvuje na 14. Međunarodnom sajmu knjiga Trg od knjige u Herceg Novom koji se otvara večeras u Starom gradu, na Trgu Belavista.
Međunarodni sajam knjiga Trg od knjige otvoriće večeras u 21 čas književnica Vida Ognjenović.
Na Sajmu knjiga “Trg od knjige” Arhipelag će predstaviti svoja izdanja objavljena između dva sajma knjiga u Herceg Novom. Arhipelag je za čitaoce pripremio sajamske popuste i poklone iznenađenja.
U okviru književnog programa Sajma knjiga Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, predstaviće 27. jula književni opus Alekseja Slapovskog, u prvom redu njegove romane koji su objavljeni u izdanju Arhipelaga i koji su izazvali veliko interesovanje čitalaca: Prvi drugi dolazak i Feniksov sindrom.
Ovogodišnji Sajam knjiga Trg od knjige odvija se pod sloganom preuzetim od Borhesa „Neka se drugi hvale knjigama koje su napisali. Ja se hvalim knjigama koje sam pročitao.“
Pored prodajne izložbe najznačajnijih regionalnih izdavača, organizatori su pripremili i raznovrstan književni i kulturni program u kome će učestovati poznati savremeni pisci, književni kritičari i istoričari književnosti, glumci i muzičari.
Sajam knjiga Trg od knjige traje do 28. jula.
Sajam knjiga Trg od knjige organizuju Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi i Gradska biblioteka i čitaonica, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi i gradske Turističke organizacije.