Beograd, 2. marta 2020. – Arhipelag učestvuje na Sajmu knjiga u Novom Sadu koji se održava od 3. do 9. marta.
NS sajam knjiga 2020Na Sajmu knjiga u Novom Sadu Arhipelag će predstaviti svoju produkciju objavljenu između dva Sajma, a za čitaoce su pripremljene specijalne sajamske cene.
U okviru zvaničnog programa Sajma knjiga u Novom Sadu u četvrtak 5. marta s početkom u 13 časova održaće se razgovor o antologijskoj ediciji 100 slovenskih romana čiji je srpski izdavač Arhipelag. U razgovoru učestvuju dr Andreja Rihter, direktorka Foruma slovenskih kultura, Mateja Jančar, koordinatorka projekta 100 slovenskih romana, književni kritičar Mladen Vesković i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
Knjige Arhipelaga čitaoci će moći da nađu na zajedničkom štandu Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS), čiji je Arhipelag jedan od osnivača.
Na zajedničkom štandu svoje naslove, pored Arhipelaga, predstaviće članovi UPIS-a: Akademska knjiga, Clio, Evoluta, Fedon, Geopoetika, Gradac, Karpos, Odiseja, Paideia, Štrik i Zlatno runo.
Na Sajmu knjiga u Novom Sadu nastupiće više od 150 izlagača iz 13 zemalja. Tu je i 25. izložba umetnosti „Art Expo“, kao i Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ koji će se održati 4. i 5. marta.
Radno vreme Sajma knjiga je od 10 do 19 časova. U petak, 6. marta, i u subotu, 7. marta, radno vreme Sajma knjiga je od 10 do 20 časova.
Ulaz na Sajam knjiga u Novom Sadu je besplatan.