Beograd, 7. maja 2014. – Arhipelag učestvuje na 9. međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga koji se održava od 7. do 12. maja u garažnom delu Delta City centra.
Tokom Podgoričkog sajma knjiga Arhipelag će predstaviti svoja nova izdanja iz književnosti, istoriografije, političke teorije, sociologije, filozofije, ekonomije i psihologije.
Među novijim knjigama iz savremene književnosti Arhipelag će predstaviti nove knjige priča Davida Albaharija Propuštena prilika, Jelene Lengold U tri kod Kandinskog i Mihajla Pantića Hodanje po oblacima, romane Milete Prodanovića Arkadija i Vladislava Bajca Bekstvo od biografije, upravo objavljeno novo izdanje romana Srđana V. Tešina Kuvarove kletve i druge gadosti, kao i jedan od završnih romana velikog pisca hispanoameričke i svetske književnosti Karlosa Fuentesa Volja i sudbina, jedinu knjigu priča Zbignjev Herbert Kralj mrava, eseje o književnosti i politici Čarlsa Simića Gledaj dugo i netremice, izabrane priče Draga Jančara Džojsov učenik, roman Džona Ralstona Sola Mračna priključenija u kome je jedno poglavlje posvećeno uzrocima i početku Prvog svetskog rata, kao i roman Jedini čovek na kontinentu Terezije More, novog velikog imena nemačke književnosti, u kome ova autorka kroz sudbinu jednog junaka u mreži velike korporacije pripoveda snažnu priču o aktuelnoj ekonomskoj krizi.
Na Podgoričkom sajmu knjiga, koji se održava pod motom Ti i knjiga, učestvuju vodeći regionalni izdavači, a organizatori su pripremili i sadržajan prateći program.
Zemlja gost 9. međunarodnog podgoričkog sajma knjiga je Italija.
Organizator Sajma je Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice.