Beograd, 7. maja 2018. – Arhipelag učestvuje na 12. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja koji se večeras otvara u 19 časova i traje do 14. maja.
Vida Ognjenovic MaksimumNa Podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja Arhipelag će predstaviti izdavačku produkciju objavljenu između dva sajma knjiga, uključujući i svoje najnovije knjige.
U okviru zvaničnog programa Podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja biće predstavljene dve knjige objavljene u izdanju Arhipelaga.
Novi roman Vide Ognjenović Maksimum biće predstavljen na Sajmu knjiga 9. maja u 20 časova. O romanu će govoriti Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, dok će Vida Ognjenović razgovarati s publikom i potpisivati primerke svoje knjige.
Dragan Lakićević Lakas Portret političara u mladostiKnjiga Dragana Lakićevića Lakasa o Zoranu Đinđiću Portret političara u mladosti biće predstavljena na Sajmu knjiga 10. maja u 21 čas. Pored autora, o knjizi će govoriti Ksenija Rakočević i Gojko Božović.
Gost 13. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja je Makedonija. Poseban program ovog sajma predstavljaju izložba posvećena Stefanu Mitrovu Ljubiši i izložba Fermijevo nasleđe.
Organizatori Sajma knjiga su Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice i Ministarstvo prosvjete Crne Gore.
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja održava se pod sloganom: „Oprez! Čitanje može izazvati slobodno razmišljanje! Djeca čitalaca i sama postaju čitaoci!“
Podgorički sajam knjiga i obrazovanja održava se u garažnom dijelu Delta City-ja.
Radno vreme Sajma biće od 11 do 21:30 časova. Cena ulaznice biće simbolična.