Beograd, 13. maja 2014. – Arhipelag učestvuje na 7. Sajmu knjiga i festivalu autora u Rijeci.
Riječki sajam knjiga i festival autora održava se od 14. do 24. maja u knjižarama V.B.Z. Filodrammatica i Korzo.
Na 7. Riječkom sajmu knjiga Arhipelag će predstaviti svoja nova izdanja iz književnosti, istoriografije, političke teorije, sociologije, filozofije, ekonomije i psihologije.
Među novijim knjigama iz savremene književnosti Arhipelag će predstaviti nove knjige priča Davida Albaharija Propuštena prilika, Jelene Lengold U tri kod Kandinskog i Mihajla Pantića Hodanje po oblacima, romane Milete Prodanovića Arkadija i Vladislava Bajca Bekstvo od biografije, upravo objavljeno novo izdanje romana Srđana V. Tešina Kuvarove kletve i druge gadosti, kao i jedan od završnih romana velikog pisca hispanoameričke i svetske književnosti Karlosa Fuentesa Volja i sudbina, jedinu knjigu priča Zbignjev Herbert Kralj mrava, eseje o književnosti i politici Čarlsa Simića Gledaj dugo i netremice, izabrane priče Draga Jančara Džojsov učenik, roman Džona Ralstona Sola Mračna priključenija u kome je jedno poglavlje posvećeno uzrocima i početku Prvog svetskog rata, kao i roman Jedini čovek na kontinentu Terezije More, novog velikog imena nemačke književnosti, u kome ova autorka kroz sudbinu jednog junaka u mreži velike korporacije pripoveda snažnu priču o aktuelnoj ekonomskoj krizi.
Uporedo sa sajmom knjiga, održava se bogat program promocija knjiga i susreti s autorima.
Tema 7. Riječkog sajma knjiga i festivala autora jeste Književnost u regiji: Koliko se znamo? I koliko smo se zaboravili?
Organizatori 7. Riječkog sajma knjiga i festivala autora su Udruga vRIsak iz Rijeke i izdavač V.B.Z.