Beograd, 8. juna 2020. – Arhipelag učestvuje na Salonu frankofone knjige koji će se održati od 9. do 13. juna u okviru Molijerovih dana.
Salon fkArhipelag će na Salonu frankofone knjige predstaviti knjige francuskih autora koje je obajvio proteklih nekoliko godina, a čiji su tiraži i dalje dostupni u prodaji. Među knjigama koje će Arhiplaga predstaviti nalaze se romani francuski romani Milana Kundere, romani Nine Jargekov, Anrija Bošoa, Florans Noavil i Laure Alkobe, kao i filozofska rasprava Žana Bodrijara Pakt o lucidnosti i inteligencija zla i politički esej Gijoma Klose Jedna evropska mladost.
Francuski institut će se tokom Salona frankofone knjige pretvoriti u privremenu knjižaru frankofone beletristike, knjiga za decu, humanistike i stripa.
Salon frankofone knjige biće i prilika da se čitaocima predoči istrajni rad srpskih izdavača i prevodilaca da se čitaocima u Srbiji predstave dela najvažnijih savremenih francuskih autora iz različitih žanrova.
Salon će biti otvoren svaki dan od 12 do 19 časova. Planirano je da knjige budu izložene na prostoru ispred Instituta, u Knez Mihailovoj ulici, ali će u slučaju kiše manifestacija biti premeštena u prostor Instituta.
Knjige na Salonu frankofone knjige biće na popustu od 20%.
Salon frankofone knjige otvara se u utorak 9. juna u 11. časova.
Salon organizuju Francuski institut u Srbiji i Makart Distribucija, uz podršku brojnih izdavača.
Francuske knjige u izdanju Arhipelaga čitaoci mogu da poruče po posebnim cenama i preko sajta www.arhipelag.rs.