Beograd, 14. maja 2019. – Arhipelag učestvuje u programima i prodajnoj izložbi V Čumić Book Festa koji se održava od 15. do 21. maja u Čumićevom sokačetu, na platou ispred knjižare Makart Store. Festival će biti otvoren sutra u 16.45h.
Arhipelag će na V Čumić Book Festu predstaviti svoja izdanja iz proteklih nekoliko meseci po festivalskim cenama, dok s pojedinim ranijim izdanjima učestvuje u prodajnoj izložbi iznenađenja.
Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, u petak 17. maja od 17 do 18 časova učestvuje na panelu Književni festivali u Srbiji, gde će govoriti o iskustvima Beogradskog festivala evropske književnosti. U razgovoru učestvuju i Ružica Marjanović (Na pola puta), Dejan Matić (Beogradski festival poezije i knjige Trgni se! Poezija!), Vladimir Arsenijević (Krokodil), dok su moderatorke Marija Aćimović i Iva Mulić.
Čumić Book Fest je festival knjige i urbane kulture.
Svakog dana od 10 do 19 časova V Čumić Book Fest priprema za posetioce obilje programa, kao i novih knjiga i ranijih izdanja, specijalnih popusta i iznenađenja. U prodajnom segmentu festivala učestvuje preko šezdeset izdavača iz Srbije i nekoliko izdavača iz regiona.
U okviru programa V Čumić Book Festa posetioci će moći da prate predstavljanja knjige i razgovore o savremenoj književnosti, kulturi i izdavaštvu. Organizatori su predvideli i muzičke događaje, kao i nekoliko radionica za decu i mlade.