Izdavačka kuća Arhipelag proglašena je za najboljeg izdavača na Sedmom međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga koji je održan u Podgorici od 7. do 14. maja.
Nagrada je Arhipelagu dodeljena za kompletnu izdavačku produkciju objavljenu u proteklih godinu dana. Odluku je doneo stručni žiri koji su sačinjavali profesor dr Slavica Perović, profesor dr Siniša Jelušić i mr Marina Vešović.
Ističući značaj knjiga Arhipelaga iz oblasti vrhunske savremene književnosti, istoriografije, političke teorije, ekonomije, filozofije, psihologije i leksikografije, žiri je posebno naglasio „visoke kriterijume u izboru knjiga i standarde profesionalnog izdavaštva“ kao ključne odlike Arhipelagove produkcije.
Žiri je u svom saopštenju izdvojio i da su mnogi značajni svetski pisci prvi put objavljeni u čitavom regionu upravo u izdanju Arhipelaga, zahvaljujući čemu je ovaj izdavač predstavio vrhove savremene svetske književnosti i društvene teorije.
Žiri Sedmog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga nagradio je još neke izdavače u različitim kategorijama (od izdavačkog poduhvata i edicije godine preko najbolje opremljene knjige do najbolje opremljenog štanda). Među laureatima u osam kategorija su još CIDOktoih i Pobjeda iz Podgorice, Nacionalna biblioteka „Đurđe Crnojević“ sa Cetinja, Štampar Makarije, Clio i Leo-commerce iz Beograda, Prometej iz Novog Sada i Naklada MA-TE iz Zagreba.