Beograd, 5. marta 2018. – Arhipelag je i ove godine podržao akciju dobrovoljnog davanja krvi „Ništa bez žena“ koju organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograda.
Obeležavajući međunarodni praznik Dan žena, Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograda organizuju pod sloganom Ništa bez žena, osmu godinu za redom, akciju dobrovoljnog davanja krvi.
– Želimo da zahvalimo svim ženama davaocima krvi i promovišemo davalaštvo u ovoj populaciji. Sa ponosom ističemo da je procenat davanja krvi među ženama u poslednjih osam godina u porastu – kažu u Institutu za transfuziju krvi Srbije.
Ove godine kampanji će se pridružiti i Smederevo, Šabac i Koceljeva koji će svoje akcije davanja krvi posvetiti ženama i Danu žena. U Smederevu će akcija biti održana u ponedeljak, 5. marta, kada će crveni autobus biti na Trgu od 10 do 16 časova. U sredu, 7. marta, u Koceljevi u Crvenom krstu od 9 do 14 časova i u Šapcu u Kulturnom centru od 10 do 16 časova sve sugrađanke će moći da obeleže praznik humanim gestom davanja krvi, a Crveni krst je pripremio za njih mali znak pažnje.
Prijatelji kampanje 2018 A4U Institutu za transfuziju krvi Srbije, 8. marta, u akciji će učestovati čelnice značajnih institucija iz sveta politike, medicine, kulture i sporta, predstavnice različitih profesija u prepoznatljivim uniformama, kao i mnoge građanke Beograda.
Akciju će podržati glumice Dara Džokić, Gorica Popović, Mina Lazarević, Zinaida Dedakin, Lena Bogdanović, Tamara Aleksić, karatistkinja Tanja Petrović, novinarka Tanja Peternek, sportistkinje iz Sportskog društva „Crvena zvezda“, košarkašice „Partizana“, fudbalerke Fudbalskog kluba „Rad“, kao i mnoge javne ličnosti.
Učesnice akcije dobrovoljnog davanja krvi Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograda obradovaće cvećem, knjigama, pozorišnim kartama, kozmetičkim proizvodima koje su podržavajući manifestaciju pripremili prijatelji akcije: izdavačke kuće Arhipelag, Čarobna knjiga, Odiseja, Čigoja, Narodno pozorište, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Atelje 212, Pozorište na Terazijama, cvećara Kazablanka, Blumen Royal Garden, TeleFlora, Apoteka Beograd, DM drogeria, Anti Aging Studio, Coca Cola Hellenic Group, poslastičarnice Koki kolači, Vanilica, Home Made, In hotel, Dunjkini keksići, Jaffa Crvenka, Bambi, kao i turistička agencija GO2Travelling i Loop Promo Baloni.