Beograd, 9. septembra 2023. – Izdavačka kuća Arhipelag organizuje specijalnu akciju Arhipelag u knjižari Beopolis: Napravite svoj izbor koja će trajati od 9. do 30. septembra u knjižari Beopolis (hol Doma omladine Beograda).
Za to vreme, čitaoci će prilikom kupovine svake knjige u izdanju Arhipelaga imati dodatni popust od 10%.
Čitaoci će u toku akcije Arhipelag u knjižari Beopolis: Napravite svoj izbor moći da naprave i svoje komplete knjiga po posebnim cenama: 3 izabrane knjige vrhunskih savremenih svetskih i srpskih pisaca moći će da kupe za ukupno 999 dinara. Osim toga, kada čitalac napravi izbor od 3 knjige, svaka sledeća knjiga koja je obuhvaćena ovom akcijom koštaće ga samo 333 dinara.
Čitaoci su u prilici da naprave svoj izbor između 20 knjiga poznatih srpskih i svetskih pisaca, od kojih su mnoge prevedene na više jezika ili dobile važne književne nagrade, dok su njihovi pisci prepoznatljive figure savremene književnosti.
Mogući izbor od 3 knjige za 999 dinara obuhvata romane Huga Klausa Hladni ljubavnik, Arisa Fioretosa Istina o Saši Knišu, Andreja Bitova Čovek u pejzažu, Milete Prodanovića Arkadija, Srđana V. Tešina Kuvarove kletve i druge gadosti, Mladene Vurune Košulja sa likom Če Gevare, Sejsa Noteboma Izgubljeni raj, Roberta Kalasa K., Anrija Bošoa Periferijski bulevar, Fler Jegi Blažene godine kazni i Džona Ralstona Sola Mračna priključenija.
U ovom izboru nalaze se i knjige priča Lasla Darvašija Nabaviti ženu, Romana Simića Nahrani me, Davida Mladinova Slučajni putnik, Lasla Blaškovića Priča o malaksalosti, Mirjane Pavlović Trpeza bez glavnog jela, Ratka Dangubića Pola ikone, Jelene Rosić Dan kada je Miz Lili postala ono što je oduvek bila, kao i knjige eseja Toni Liversejdž Velika boginja i Kristijana Ekera Peščana granica.
– Specijalnu akciju Arhipelag u knjižari Beopolis: Napravite svoj izbor organizujemo jer želimo da nagradimo svoje čitaoce na kraju leta i na početku uzbudljive jeseni, ali i da se zajedno podsetimo na najmanje dve stvari. Jedno je da je uvek važan izbor koji ćemo napraviti. Drugo je saznanje koje već dugo delimo sa čitaocima: Nije sve loše, dobre su knjige. Sada su neke od tih dobrih knjiga pred čitaocima i oni mogu da naprave svoj izbor – kažu u Arhipelagu.