Herceg Novi, 29. jula 2014. – Najpoznatija Arhipelagova edicije “Zlatno runo” proglašena je za ediciju godine na 12. Međunarodnom sajmu knjiga Trg od knjige u Herceg Novom.
Obrazlažući odluku, Žiri Međunarodnog sajma knjiga Trg od knjige naglasio je da edicija „Zlatno runo“ “obuhvata neke od najčitanijih autora savremene svjetske i srpske književnosti”.
Između dva sajma knjiga u Herceg Novom Arhipelag je u ediciji Zlatno runo objavio knjige priča Davida Albaharija Propuštena prilika, Jelene Lengold U tri kod Kandinskog, Draga Jančara Džojsov učenik i Nine Rabrenović Priče sa granice, kao i romane Volja i sudbina Karlosa Fuentesa, Jedini čovek na kontinentu Terezije Mora, Mračna priključenija Džona Ralstona Sola, Arkadija Milete Prodanovića, Oproštajni dar Vladimira Tasića, Bekstvo od biografije Vladislava Bajca, Ostrvo od pepela Ratka Dangubića i Kuvarove kletve i druge gadosti Srđana V. Tešina.
Nagradu za izdavački poduhvat godine dobio je Zavod za udžbenike iz Beograda za Sabrane drame Dušana Kovačevića u pet tomova, dok je nagrada za najlepšu knjigu Sajma pripala Sabranim delima Matije Bećkovića u izdanju Oktoiha, Štampara Makarija i Andrićevog instituta. Nagrada za dečju knjigu godine dodeljena je Kreativnom centru iz Beograda za knjigu Zelebabini darovi Ivane Nešić.
Nagrade su dobitnicima uručene na završnoj večeri Međunarodnog sajma knjiga Trg od knjige.
Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga Trg od knjige učestvovali su najznačajniji izdavači iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a publika je mogla da prisustvuje i zanimljivom književnom i kulturnom programu Sajma.