Beograd, 16. decembra 2019. – Beogradska premijera novog romana Srđana V. Tešina Moje održaće se u utorak 17. decembra, s početkom u 19 sati, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije.
Srdjan V. Tesin MojeU razgovoru o romanu Moje, koji je objavljen u izdanju Arhipelaga, učestvuju Mila Gavrilović, Jelena Marinkov, Gojko Božović i Srđan V. Tešin. Moderatorka programa je Milena Đorđijević.
Roman Moje prati troje ljudi različitih ljudskih i književnih sudbina, u različitim trenucima, vođenih različitim motivima, koji su doneli odluku da odustanu od pesništva. Ta je odluka presudno uticala na sve njihove buduće izbore. Reč je o Danilu Kišu, piščevoj majci i samom Tešinu.
U romanu se prepliću porodične i književne istorije, društvena istorija druge Jugoslavije i savremene okolnosti, devedesete godine i izgubljeno vreme čitave jedne generacije, lične i društvene drame, biografije i imaginacija, mašta i činjenice, autofikcija i uzbudljiva priča.
Potraga za iščezlim pesnicima u romanu Moje suočava nas sa vremenom koje nije okončano i sa događajima koji i dalje učestvuju u našim životima.