Beograd, 21. decembra 2016. – Beogradska premijera romana Jaz Darka Tuševljakovića, koji je nedavno objavljen u izdanju Arhipelaga, održaće se u četvrtak 22. decembra s početkom u 18.30 časova u Galeriji Polet (Cetinjska 15).
O romanu Jaz govoriće pisac Oto Oltvanji, urednik romana Gojko Božović i Darko Tuševljaković.
Darko Tusevljakovic Jaz
Jaz je snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi.
Slikajući život mladih ljudi u jednom uzburkanom vremenu i kombinujući elemente društvenog romana i fantazmagorije, pisac u Jazu oblikuje pozornicu na kojoj se, usred velikih političkih i istorijskih lomova, pokazuju upečatljivi likovi sa svojim ljudskim i intimnim dramama.
Jaz je uzbudljiva priča o tome kako preživeti istoriju i sačuvati pravo na vlastitu različitost. Ovaj roman vodi čitaoca na nesvakidašnju avanturu od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, dok se u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, kao i duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.