Beograd, 9. decembra 2016. – Beogradska premijera trećeg toma memoara Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu III, koji je nedavno objavljen u izdanju Arhipelaga, održaće se u ponedeljak 12. decembra s početkom u 19 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.
O trećem tomu memoara Dragoljuba Mićunovića govoriće Vida Ognjenović, Ljubica Gojgić i Gojko Božović, dok će Dragoljub Mićunović predstaviti ključne izazove s kojima se susretao pišući tri voluminozna toma svojih memoara, razgovarati s publikom i potpisivati primerke svoje knjige.
Treća knjiga memoara Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu III govori o periodu od 5. oktobra 2000. do leta 2016. godine. U tih šesnaest godina stao je uzbudljiv i protivrečan period savremene srpske istorije i politike: od rušenja Miloševića i velikog preokreta, preko obnove institucija i uspostavljanja demokratskog sistema, povratka u svet i ekonomske obnove razrušene zemlje, političkih borbi i surevnjivosti u redovima nove vlasti, ubistva Zorana Đinđića, kohabitacije Tadića i Koštunice, vremena Tadićeve vlasti, sve do političkih promena 2012. godine i iskušenja u pobedi i porazu. Prvorazredni učesnik i svedok, iz prve ruke objašnjava političke događaje i lomove, uspone i padove posle 2000. godine.
U prvoj knjizi memoara Mićunović obuhvata period od početka tridesetih godina do pada Berlinskog zida i obnove parlamentarnog sistema u Jugoslaviji i Srbiji.
Druga knjiga posvećena je političkoj i društvenoj drami u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina.
Uzeti zajedno, tri toma memoara Dragoljuba Mićunovića predstavljaju jedinstvenu i uzbudljivu, pronicljivu i analitičnu sliku političkog, društvenog i kulturnog života u Srbiji druge polovine XX veka i u našem vremenu.