Beograd, 3. februara 2015. – Beogradska promocija druge knjige memoara Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu II održaće se u sredu 4. februara u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. O memoarima Dragoljuba Mićunovića, koji su objavljeni u izdanju Arhipelaga, govoriće Vida Ognjenović, dr Čedomir Čupić, dr Jovo Bakić, Gojko Božović i autor.
U knjizi Život u nevremenu II Dragoljub Mićunović govori o periodu od osnivanja Demokratske stranke u februaru 1990. do formiranja Vlade Zorana Đinđića početkom 2001. godine. Predstavljajući u knjizi Život u nevremenu II savremenu istoriju i politiku uživo, iz prve ruke i iz najveće moguće blizine, Mićunović izvodi na scenu uskovitlanog društvenog i političkog života devedesetih stotine događaja i preko hiljadu ličnosti, pri čemu daje novi pogled, polemička viđenja i uzbudljiva svedočenja o politici, društvu i ključnim akterima u Srbiji u poslednjoj deceniji XX veka.
Mićunovićevi memoari su prvorazredno svedočanstvo o politici na sceni i politici iza scene. U prvom delu knjige autori govori o nastanku političkih stranaka u Srbiji početkom devedesetih, o krizi i raspadu Jugoslavije, o generalima koji su hteli da budu političari i o političarima koji su hteli da budu generali, o diplomatiji i međunarodnim pregovorima. S posebnom snagom i uzbudljivošću prikazani su ratovi za jugoslovensko nasleđe, kosovska drama i bombardovanje, inflacija i razaranje srpskog društva devedesetih, kao i politički sukobi i dugogodišnja borba protiv Miloševića.
Čitaoce memoara Dragoljuba Mićunovića sasvim sigurno se naročito zanimati sasvim nova slika 9. marta 1991. godine, istorija odnosa sa Zoranom Đinđićem i priča o jednom „dubinskom razgovoru“ sa Đinđićem, istorija nastanka DOS-a ili pak odgovor na pitanje: Šta se zaista dogodilo 5. oktobra 2000?
U knjizi Život u nevremenu II opisani su i brojni susreti i razgovori sa stranim i domaćim državnicima i političarima, kao i intelektualcima i javnim ličnostima koji su obeležili devedesete godine.
Arhipelag je prošle jeseni objavio prvu knjigu memoara Dragoljuba Mićunovića koja obuhvata ljude i događaje od početka tridesetih do početka 1990. godine. Ova knjiga izazvala je ogromno interesovanje javnosti.
U trećem tomu memoara, koji upravo piše, Mićunović će opisati političke i društvene događaje u Srbiji u poslednjih petnaest godina.