Beograd, 14. marta 2016. – Gojko Božović i Srđan V. Tešin gosti su manifestacije Brankov dan – pisci u gostima koja će se održati u utorak, 15. marta 2016. godine s početkom u 12 časova u Spomen-biblioteci Karlovačke gimnazije.
Manifestaciju Brankov dan – pisci u gostima organizuje grupa profesora i učenika Karlovačke gimnazije koja nastavlja sa upoznavanjem pisaca svog vremena.
U prvom delu susreta Gojko Božović i Srđan V. Tešin govoriće o savremenoj srpskoj književnosti i predstaviti izdavački program Arhipelaga. U središtu razgovora biće nova knjiga priča Srđana V. Tešina Priče s Marsa koja je pre nekoliko meseci objavljena u izdanju Arhipelaga. Razgovor moderiraju učenici Karlovačke gimnazije.
U drugom delu susreta Srđan Tešin, koji je priređivač šest antologija savremene priče, održaće kreativnu radionicu o fenomenu kratke priče, pri čemu će se njegova kreativna radionica zasnivati na primerima iz panorame moderne svetske priče Skrati priču.
Skrati priču Srđan Tešin Priče sa Marsa
Ovogodišnji Brankov dan organizuje se u čast 225 godina Karlovačke gimnazije. Povodom rođendana Branka Radičevića, Karlovačka gimnazija organizuje niz aktivnosti u okviru manifestacije Brankov dan, među kojima su i tribina Brankov selfi, konkurs za najbolje fotografije na temu Detalji Karlovačke gimnazije, prevodilačku radionicu i zvanično predstavljanje učeničkog sajta Reci-karlovačka.