Beograd, 7. maja 2013. – Tematske antologije savremene srpske priče Bunker, čiji je priređivač Srđan V. Tešin, i Starost, koju su priredili David Albahari i Srđan V. Tešin, biće predstavljene na književnoj večeri koja će se u Klubu Magistrale, novom tribinskom prostoru Doma kulture Studentski grad (Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd), održati u četvrtak 9. maja u 20 časova.
O tematskim antologijama Bunker i Starost govoriće neki od zastupljenih pisaca Jelena Lengold, Filip David, Mileta Prodanović i Mića Vujičić, kao i Srđan V. Tešin i Gojko Božović.
Tematske antologije savremene srpske priče Bunker i Starost objavljene su u okviru poznate Arhipelagove edicije Tema.
Priređivači antologije Starost pozvali su dvadeset jednog savremenog pisca da napišu priču o starosti i o tome kako oni starost vide. Odgovarajući na temu ove antologije, pozvani pisci, pri čemu je reč o piscima sasvim različitih poetika i sasvim različitih generacija, počev od najmlađih, napisali su zanimljive, uzbudljive, vesele, mudre i provokativne priče o starosti.
Priče trideset i tri savremena srpska pisca u koricama jedne uzbudljive i uskomešane knjige kakva je tematska antologija Bunker okuplja ideja subverzivnosti. Ta subverzivnost je objedinjujuća forma za sve stvaralačke postupke, poetičke izbore, razumevanja sveta i različite temperamente koje ovaj izbor nudi čitaocima. Kod jednih pisaca subverzivnost se prikazuje latentno, a kod drugih eksplicitno i to najpre u poetičkim postupcima, političkoj nekorektnosti, ironiji ili, recimo, u jeziku i stilu koji ruše ustaljen model okoštalih književnih praksi i društvenih konvencija.