Beograd, 3. decembra 2013. – Bunker, antologija savremene srpske subverzivne priče, koju je priredio pisac Srđan V. Tešin, biće predstavljena na književnoj večeri u Kulturnom centru Pančeva u Galeriji savremene umetnosti 5. decembra u 19 časova.
O antologiji Bunker, koja je izazvala veliku pažnju čitalaca, govoriće Srđan V. Tešin, Mića Vujičić, jedan od pisaca zastupljenih u ovoj neobičnoj knjizi, i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
Antologija Bunker objavljena je u okviru poznate Arhipelagove edicije Tema.
Priče trideset i tri savremena srpska pisca u koricama jedne uzbudljive i uskomešane knjige kakva je tematska antologija Bunker okuplja ideja subverzivnosti. Ta subverzivnost je objedinjujuća forma za sve stvaralačke postupke, poetičke izbore, razumevanja sveta i različite temperamente koje ovaj izbor nudi čitaocima. Kod jednih pisaca subverzivnost se prikazuje latentno, a kod drugih eksplicitno i to najpre u poetičkim postupcima, političkoj nekorektnosti, ironiji ili, recimo, u jeziku i stilu koji ruše ustaljen model okoštalih književnih praksi i društvenih konvencija.