Beograd, 6. juna 2017. – Darko Tuševljaković, ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za književnost, predstaviće svoj nagrađeni roman Jaz na književnoj večeri koja se održava u okviru književnog programa Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ Book-a u Dvorištu.
Književno veče Darka Tuševljakovića počinje u 20 časova. Razgovor o Jazu otvara se ovogodišnji program Book-a u Dvorištu.
Tuševljaković je Evropsku nagradu za književnost, koja mu je uručena 23. maja u Briselu, dobio za roman Jaz koji je objavljen prošle jeseni u izdanju Arhipelaga.
Jaz je snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji, o onim starijima obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi, kao i o mnoštvu jazova koji se u takvim ličnim, porodičnim i socijalnim okolnostima otvaraju među ljudima.
Proteklih meseci Jaz je, posle premijere na Beogradskom sajmu knjiga i književne večeri u Beogradu, predstavljen na književnim programima u više gradova u Srbiji.
Darko Tusevljakovic Jaz
Književni programi Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, koji se organizuju u junu i julu u dvorištu Biblioteke, ove godine pod nazivom,Book-a u Dvorištu, predstavljaju prepoznatljive kulturne i književne programe ne samo u ovom gradu. Programu u Dvorišu organizuju se od 1987. godine.