Dragan Jovanović Danilov ovogodišnji je dobitnik Disove nagrade za ukupan pesnički opus, jedne od najvažnijih nagrada za poeziju u srpskoj kulturi.
U saopštenju žirija, koji su sačinjavali Saša Radojčić (predsednik žirija), Radmila Lazić, Dragan Hamović, Dragan Bošković i Aleksandar Laković, ističe se “da je Danilov u savremenoj srpskoj književnosti prisutan već dve decenije,sa poezijom u kojoj se naglašeno opredeljenje za estetske vrednosti udružilo sa sposobnošću za kreiranje obilja čulno zasićenih slika”.
Danilov je dobitnik većeg broja domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima su “Zmajeva”, “Branko Miljković”, “Meša Selimović” i “Vasko Popa”.
Draganu Jovanoviću Danilovu Disova nagrada će biti uručena 1. juna u Čačku, na završnoj svečanosti 49. “Disovog proleća”.
Laureautu Disove nagrade, pored plakete s Disovim likom, pripada i novčana nagrada od 200.000 dinara, koju dodeljuje Grad Čačak.
Povodom Disove nagrade Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” iz Čačka štampaće Danilovu knjigu izabranih zbirku pesama i prirediti izložbu o njegovom stvaralaštvu.
Pored romana Otac ledenih brda, Arhipelag je objavio i najnoviju knjigu pesama Dragana Jovanovića Danilova Moja tačna priviđenja.