Beograd, 3. novembra 2019. – Marijana Rajić iz Beograda, Katarina Jovanović iz Grocke, Milka Kolundžić iz Kotora, Jelena Bukilić iz Novog Sada, Milanka Blagojević iz Šamca i Dušica Đajić iz Beograda dobitnice su nagrada na konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.
Katarina Jovanović_Putovanje je najbolje obrazovanjeNa konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 460 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Žiri je u uži izbor uvrstio 16 fotografija 10 autora iz Srbije i regiona.
Zanimljivo je da su sve nagrade na ovom konkursu pripale ženama.
Odluka o najlepšim fotografijama s knjigom Arhipelaga nije bila nimalo jednostavna, jer je na konkurs stigao veliki broj fotografija, a od pristiglih fotografija veliki broj njih su bili veoma kvalitetni i zanimljivi radovi. Zbog toga su o nagradama odlučivale nijanse.
Milka Kolundzic_Sati koji ne prolaze DSC_0177_Миланка Благојевић
Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio je da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove naglašene ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.
Interesovanje autora za konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga podstaklo je Arhipelag da ubuduće raspisuje ovaj konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleće, drugi put u ranu jesen.
Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.
Marijana Rajić dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“.
Katarina Jovanović i Milka Kolundžić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Jelena Bukilić, Milanka Blagojević i Dušica Đajić dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.
Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.
Jelena Bukilic_20190828_192301_Vidi pod Ljubav IMG_20190720_102802_4_Fuga o ljubavi i letu_Dušica Đajić