Beograd, 18. oktobra 2017. – Predrag Popović, Divna Jokić, Đorđe Bjelanović, Ivana Živković, Tijana Blagojev i Milica Stanković dobitnici su nagrada konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je raspisala Izdavačka kuća Arhipelag povodom 10 godina svog rada.
Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 350 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 33 fotografije 17 autora iz Srbije i regiona.
Odluku o najboljim fotografijama doneo je stručni žiri koji su sačinjavali fotografi Marina Blašković i Stanislav Milojković i art direktor Arhipelaga Dušan Šević.
Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Predrag Popović dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Divna Jokić i Đorđe Bjelanović dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Ivana Živković, Tijana Blagojev, Milica Stanković i Ana Dinić dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.
Nagrade će dobitnicima biti uručene tokom 62. Beogradskog sajma knjiga na štandu Arhipelaga.
A sta ste Vi izgubili_by Divna Jokic_DSC01044 Djordje Bjleanovic_Utapanje u belinu
Žiri je odlučio da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.
Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.
TIjana Blagojev Arhipelag i more Ivana Zivkovic_anavi.kg@gmail.com_Biraj_knjigu_uvek
Istovremeno, Arhipelag raspisuje konkurs za najbolju fotografiju na temu Knjige u prostoru nastalu na štandu Arhipelaga na 62. Beogradskom sajmu knjiga.
Konkurs je otvoren do 1. novembra, a zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 12 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama (twitter.com/arhipelagb i www.facebook.com/arhipelag). U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.
Kolaz sa izabranim slikama_anadinicks@gmail.com Milica Stankovic1_m.stankovic161gmail.com
Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga i objavljene u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na sajtu Arhipelaga, kao i na Arhipelagovim nalozima na društvenim mrežama.