Beograd, 26. marta 2014. – Povodom 27. marta, Svetskog dana pozorišta, Arhipelag organizuje specijalnu akciju Drame u doba drame za članove Kluba čitalaca Arhipelag i za one koji će to postati tokom ove akcije.
Tokom ove akcije članovi Kluba čitalaca Arhipelag mogu da po specijalnim cenama (uz popust od 45%) kupe biblioteku Premijere sastavljenu od knjiga modernih klasika i vrhunskih savremenih svetskih dramskih pisaca ili pojedinačne knjige drame.
Akcija Drame u doba drame u ovom obliku traje do 2. aprila, i posle toga se neće produžavati iako je sasvim sigurno da se do tog datuma neće okončati dramatična vremena.
Arhipelag je jedan od retkih domaćih izdavača koji objavljuju dramske tekstove, jer veruje da vrhunske drame, iako pisane za pozorišna izvođenja, istovremeno jesu i uzbudljiva lektira za čitanje.
Među knjigama drama objavljenim u izdanju Arhipelaga, u ediciji Premijere, nalaze se knjiga poznih drama nobelovca Harolda Pintera Novi svetski poredak, knjiga izabranih drama slavnog britanskog pisca Edvarda Bonda Zločin 21. veka i knjiga drama jednog od najizvođenijih svetskih dramskih pisaca Januša Glovackog Antigona u Njujorku.