Beograd, 1. juna 2018. – Pisac Srđan V. Tešin čekaće vas u Poletovoj bašti (Cetinjska 15) u ponedeljak 4. juna, od 17 sati.
Druženje sa Srđanom V. Tešinom u Poletu odlična je prilika da pisca pitate sve ono što do sada niste imali priliku, popijete s njim kafu, razgovarate, ali i kupite Srđanove knjige po promotivnoj ceni.
Srđan V. Tešin Gori gori goriDruženje sa Srđanom V. Tešinom jedno je od prvih u Poletovom ciklusu druženja sa autorima domaće književnosti koji, u neformalnoj atmosferi, razgovaraju sa svojim čitaocima, druže se i potpisuju knjige.
Svakog ponedeljka Polet postaje mesto kontakta pisaca i čitalaca, mesto druženja i okupljanja ljubitelja književnosti.
Srđan V. Tešin (Mokrin, 1971) studirao je filozofiju i komunikologiju, a diplomirao na poetici kratke priče. Autor je jedanaest knjiga i priređivač šest antologija kratkih priča. Važniji naslovi: Antologija najboljih naslova, Kroz pustinju i prašinu, Kuvarove kletve i druge gadosti, Ispod crte, Priče s Marsa i Gori gori gori, koji je prošle godine objavljen u izdanju Arhipelaga.
Dobitnik je nagrade „Borislav Pekić“, Nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine i Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost Zavoda za kulturu Vojvodine. Proza mu je prevođena na desetak evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama i izborima iz srpske savremene književnosti. Tešinova priča „Where Is Grandma, Where Do You Think She Hides?“, iz knjige Priče s Marsa, uvrštena je u Antologiju najbolje evropske priče američko-englesko-irskog izdavača Dalkey Archive Press. Član je Srpskog PEN centra.