Beograd, 23. oktobra 2013. – Džon Ralston Sol, poznati kanadski pisac i jedan od najuticajnijih savremenih mislilaca, biće gost Arhipelaga i 58. Beogradskog sajma knjiga od 24. do 28. oktobra.
Arhipelag je na Sajmu knjiga premijerno predstavio srpsko izdanje novog romana Džona Ralstona Sola Mračna priključenija.
Džon Ralston Sol će u petak 25. oktobra od 15 do 17 časova na štandu Arhipelaga razgovarati sa medijima i čitaocima i potpisivati primerke svojih knjiga: romana Mračna priključenija i slavne studije Propast globalizma i preoblikovanje sveta.
U subotu 26. oktobra Džon Ralston Sol će najpre posetiti štand Arhipelaga, a potom će u Sali „Borislav Pekić“ od 17 do 19 časova učestvovati u razgovoru Kriza i otpor: Utopija Evropske unije. U ovom razgovoru učestvuju i Tarik Ali, i Kostas Duzinas, dok razgovor vode Igor Štiks i Srećko Horvat.
Tokom boravka u Beogradu Džon Ralston Sol, koji je i predsednik Međunarodnog PEN, imaće više sastanaka sa Srpskim PEN centrom i regionalnim PEN centrima, susreta sa medijima i kulturnim institucijama.