Džon Ralston Sol, pisac slavne knjige Propast globalizma i preoblikovanje sveta, jedan od najuticajnijih savremenih teoretičara, predsednik Međunarodnog PEN, boraviće ove nedelje u Beogradu.
Tokom dvodnevne posete Džon Ralston Sol posetiće redakciju svog srpskog izdavača Arhipelaga, gde će razgovarati o srpskom izdanju svog nedavno završenog romana u kome se kao jedan od junaka pojavljuje Vasa Čubrilović, učesnik u antentatu na Franja Ferdinanda i kasnije poznati srpski istoričar.
Džon Ralston Sol posetiće Srpski PEN centar, gde će učestvovati u radu konferencije mreže balkanskih PEN centara.
Tokom boravka u Beogradu Džon Ralston Sol će imati više susreta sa čitaocima i medijima.
Arhipelag je prošle godine objavio najpoznatiju knjigu Džona Ralstona Sola Propast globalizma i preoblikovanje sveta. U ovoj knjizi, prevedenoj na sve veće svetske jezike, Džon Ralston Sol na nesvakidašnje uzbudljiv i provokativan način govori o tome zašto je globalizam bio dominantan, zašto je okončan nezapamćenom krizom, koji su uzroci ekonomske krize koja potresa ceo svet, kako je ekonomija pretvorena u religiju modernog doba, na kakvoj se prekretnici nalazi naš svet, i šta će biti s nama.
Po mišljenju svetske kritike, lucidna i proročka knjiga Propast globalizma i preoblikovanje sveta je jedna od najvažnijih knjiga za razumevanje našeg vremena.
Hrabra analiza, prodorni uvidi, lucidni odgovori, snažna kritika, otkrivajuća predviđanja u knjizi jednog od vodećih tumača savremenog sveta.