Beograd, 15. maja 2013. – Gojko Božović, pisac i glavni urednik Arhipelaga, učestvuje u programu sedmog Književnog KIŠobrana koji se održava 16. i 17. maja u Subotici u organizaciji Gradske biblioteke i Književne zajednice Subotica. Književni KIŠobran posvećen je životu i delu Danila Kiša, književnika koji je rođen u Subotici.
Sedmi Književni KIŠobran, koji se ove godine odvija u znaku teme Putovati znači živeti, posvećen je redu vožnje, vozovima i putovanjima, temama kojima se i Danilo Kiš bavio u svojim delima.
Prvog dana manifestacije biće realizovano književno putovanje na relaciji Subotica-Kamaraš. Na svakoj od stanica će biti održano kratko predavanje, izložba i nekoliko muzičkih numera.
Drugog dana manifestacije u Čitaonici Gradske biblioteke u Subotici u 10 časova počeće savetovanje pod nazivom Putovati znači živeti. Predavači će biti: Gojko Božović, Draginja Ramadanski, Zoran Janić, Boško Krstić, Oto Tolnai, Laslo Vegel, Mihalj Sajbelin i Vladimir Arsenijević.
Povodom Književnog KIŠobrana objavljena je publikacija Putovati znači živeti.
U izdanju Arhipelaga u poslednje dve godine objavljena su Izabrana dela Danila Kiša u sedam knjiga i Izabrana poetička dela Danila Kiša u tri knjige.