Beograd, 19. decembra 2016. – Roman Vladislava Bajca Hamam Balkanija upravo je objavljen na ruskom i na francuskom jeziku. Time je nastavljen veliki međunarodni uspeh ovog romana koji je do sada objavljen na petnaest stranih jezika u ukupno preko dvadeset pet izdanja (računajući i broš i tvrde poveze, kao i elektronska izdanja).
Rusko izdanje romana Hamam Balkanija objavila je ugledna izdavačka kuća Limbus iz Sankt Peterburga u prevodu Vasilija Sokolova.
Francusko izdanje Hamam Balkanije objavio je izdavač Galad iz Pariza u prevodu Gojka Lukića. Povodom francuskog izdanja Bajčevog romana već je objavljeno nekoliko izuzetno pozitivnih recenzija u vodećim francuskim medijima.
Hamam Cover Russian edition (Limbus)
Na ruskom i na francuskom jeziku veliki uspeh ranije je imao Bajčev roman Knjiga o bambusu, koji je u Francuskoj doživeo dva izdanja, od kojih jedno u Galimaru, a drugo u prestižnoj ediciji izabranih dela moderne svetske književnosti.
Srpski izdavač romana Hamam Balkanija Arhipelag objavio je ovaj roman u 8 izdanja na srpskom jeziku. Među jezicima na kojima je roman Hamam Balkanija do sada objavljen su i kineski, arapski, engleski, nemački, francuski, turski i italijanski jezik.