Beograd, 14. novembra 2017. – Prezentacija Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Izdavačke kuće Arhipelag održaće se u Narodnoj biblioteci „Dositej Novaković“ u Negotinu u sredu 15. novembra u 18.00 časova.
Prezentacija Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Arhipelaga održava se u okviru projekta Limes koji je pokrenula Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ iz Negotina. Projekat Limes nastao je sa ciljem da se predstave strani kulturni centri i izdavačke kuće publici u Negotinu koji se danas, isto kao i u vreme Rimljana, nalazi na limesu, odnosno na granici, daleko od centra, i sa ciljem da se izbegne da ovaj grad postane marginalizovan kada je kultura u pitanju.
U programu učestvuju Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, koji će govoriti o aktivnostima Instituta, i Gojko Božović, direktor i glavni urednik Arhipelaga, koji će predstaviti svoju izdavačku kuću.
Tom prilikom biće predstavljena i antologija savremene italijanske proze Čitanje Italije“, plod saradnje Instituta i Arhipelaga, koja je objavljena u oktobru prošle godine. Uskoro će biti objavljen i drugi deo koji nudi prikaz savremene italijanske esejistike.