Knjiga eseja i putopisa Ivane Stefanović Muzika od ma čega biće predstavljena u četvrtak, 10. novembra, na književnoj večeri u Kulturnom centru Novog Sada, Katolička porta 5, s početkom u 20 časova.
O knjizi će govoriti: kompozitorka Aleksandra Vrebalov, Laslo Blašković i Ivana Stefanović.
Knjiga Muzika od ma čega sačinjena je od lucidnih i uzbudljivih, radoznalih i upečatljivih eseja i zapisa o neuhvatljivim zvucima i slikama sveta u neprestanoj promeni. U tom svetu jedni pored drugih i uporedo nalaze se Beograd i Bukurešt, Njujork i Istanbul, Beč i Damask, Keln i Šangaj, muzika i teatar, odrastanje i zrela spoznaja života, Orhan Pamuk i Mauricio Kagel, Ljubica Marić i Pavle Stefanović, raspad države i nastanak nove kompozicije u kojoj se ukrštaju čista muzika i dramatični zvuci stvarnosti, muzički i pozorišni festivali i intimni rituali svakodnevnog života za umetnost. Istovremeno knjiga eseja, knjiga putopisa i knjiga duboko ličnih svedočanstva, Muzika od ma čega pretvara se u hroniku ne toliko muzičkog života koliko života u poremećenim vremenima u poslednjoj deceniji XX veka. Knjiga Ivane Stefanović Muzika od ma čega nastala je u najboljoj tradiciji srpske esejistike.
Poseban događaj za posetioce ove književne večeri jeste izvođenje muzike Ivane Stefanović. U ovom delu programa, u okviru koga će biti izvedene izabrane kompozicije Ivane Stefanović, nastupiće: Ljubiša Jovanović, flauta, Bojana Dimković, klavir, Ana Sofrenović, glas, i Gudački kvartet TAJJ: Aleksandra Krčmar-Ćulibrk, violina, Jovanka Mazalica, violina, Jelena Filipović, viola, i Timea Kalmar, violončelo.