Studija Slađane G. Sredojević Javno-privatno partnerstvo, objavljena pre nekoliko meseci u izdanju Arhipelaga, biće predstavljena u Institutu ekonomskih nauka u četvrtak 1. decembra u 18 časova (Amfiteatar Instituta ekonomskih nauka, Zmaj Jovina 12, Beograd).
O knjizi Javno-privatno partnerstvo govore: Andreas Beikos, direktor kancelarije Evropske investicione banke u Beogradu, Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, profesor dr Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, recenzenti knjige dr Slobodan Aćimović i dr Ljubinka Joksimović, profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, profesor dr Hasan Hanić, dekan Beogradske bankarske akademije, profesor dr Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, i autorka.
Studija Javno-privatno partnerstvo je prva srpska monografija o karakteru, istoriji i savremenoj primeni modela javno-privatnog partnerstva.
Suočavajući teorijski model sa iskustvima praktične primene, kako na Zapadu, tako i u zemljama u tranziciji, dr Slađana G. Sredojević je napisala metodološki i istraživački utemeljenu knjigu koja je od velikog značaja ne samo za našu ekonomsku zajednicu već i za širu javnost, pogotovu za lokalne samouprave kojima će znanja i iskustva predočena u ovoj knjizi biti dragocena.
Poseban značaj ovoj monografiji daje niz detaljnih studija slučaja, od kojih se većina odnosi na primenu modela javno-privatnog partnerstva u zemljama Istočne Evrope.