Beograd, 26. marta 2024. – Jelena Lengold i Aleksandar Baljak borave na književnoj turneji u Francuskoj, gde će imati više susreta sa čitaocima i predstavnicima medija, kao i poseta izdavačima i kulturnim i akademskim institucijama.
Turneja je počela sinoćnjim književnim susretom Jelene Lengold na Univerzitetu Inalko u Parizu.
Naredni program održava se u sredu 27. marta u Strazburu, u Savetu Evrope u okviru Biblioteke „Žensko pero“, gde će Jelena Lengold učestvovati u radu okruglog stola zajedno s književnicama Teodorom Dimovom i Amelijom Ličevom.
Jelena Lengold će učestvovati i na književnoj večeri na Univerzitetu u Strazburu u četvrtak 28. marta, zajedno sa Aleksandrom Baljkom, Teodorom Dimovom i Amelijom Ličevom.
Jelena Lengold i Aleksandar Baljak imaće i radionicu kreativnog pisanja sa studentima srpskog jezika na Univerzitetu u Strazburu.
Književna turneja Jelene Lengold i Aleksandra Baljka održava se u okviru projekta Književni susreti u organizaciji Univerziteta u Strazburu, Univerzitetu Inalko iz Pariza, Univerziteta Sorbona, Biblioteke „Žensko pero“ i Udruženja žena pri Savetu Evrope.