Beograd, 17. oktobra 2018. – Razgovor Jelene Lengold i Teofila Pančića, u okviru programa Licem u lice, održaće se u četvrtak 18. oktobra s početkom u 19 časova u Klubu Magistral u Domu kulture Studentski grad. Neposredan povad za ovaj razgovor je novi roman Jelene Lengold Odustajanje koji je objavljen u izdanju Arhipelaga.
Jelena Lengold OdustajanjeNovi roman Jelene Lengold je priča o ženi u tri životna doba (devojčica, mlada i zrela žena), o sećanjima na detinjstvo, o činjenicama intimne i porodične istorije, o kojima se mora pričati. Odustajanje je snažna knjiga puna preispitivanja, pričana iznutra i vođena majstorskom rukom. Pojavljuje se petnaest godina posle prethodnog autorkinog romana Baltimor.
– Kad se podvuče crta, neće baš mnogo toga što će izaći ove godine moći da se meri sa Odustajanjem, takvim kakvo je. Ovo je zrela knjiga autorke koja ima potpuno zasebno mesto u srpskoj prozi, izboreno darom i senzibilitetom bez premca. Čuj, ne baš mnogo toga? Zapravo, malo, gotovo ništa. Jer, Jelena Lengold ima ime, i to ime nikada još nije osvanulo na knjizi koja bi bila nešto manje od Događaja – napisao je u prikazu romana u magazinu Vreme.