Jelena Lengold, ekskluzivna autorka Arhipelaga, učestvuje na ovogodišnjem Festivalu europske kratke priče u Zagrebu i Pazinu od 28. maja do 1. juna.
Jelena Lengold će tokom boravka na Festivalu europske kratke priče najpre učestvovati, u Zagrebu 28. maja u 19 časova u knjižari Booksa, na književnoj večeri i razgovoru pod nazivom Hrvatsko-srpska (književna) posla, zajedno sa Davidom Albaharijem, Ivanom Simić Bodrožić, Srđanom Srdićem i Katjom Stergar. Moderator ove večeri je Kruno Lokotar.
Jelena Lengold će učestvovati na književnoj večeri u Pazinu 31. maja, zajedno sa Davidom Albaharijem, Đerđom Dragomanom, Džejmsom Hopkinom, Nualom Ni Šonširom, Senkom Karuzom, Zoranom Pilićem i Manon Uphof.
Na završnoj večeri Festivala europske kratke priče u Zagrebu, u petak 1. maja (VIP club, Trg bana Josipa Jelačića 9), Jelena Lengold će učestvovati na književnoj večeri i razgovoru pod nazivom Ladies’ Night, zajedno sa Majom Hrgović, Dilis Rouz i Manon Uphof. Moderator ove večeri je Mima Simić.
Festival europske kratke priče, čiji je osnivač i kreativni direktor poznati pisac Roman Simić, osnovan je 2002. godine. Jedan je od prvih evropskih festivala kratke priče. U proteklih jedanaest godina ovaj festival je stekao izuzetnu reputaciju, a njegovi učesnici bili su neki od najvažnijih savremenih evropskih pisaca.