Beograd, 8. novembra 2017. – Književno veče Jelene Lengold, ovogodišnje dobitnice „Andrićeve nagrade“, održaće se u Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ u Aranđelovcu u četvrtak, 9. novembra 2017. godine s početkom u 19 sati. Veče se održava u Čitaonici biblioteke.
Pored autorke, koja će pročitati priču iz nagrađene knjige i razgovarati sa čitaocima, o književnom stvaralaštvu Jelene Lengold govori Ivan Zlatković, doktor književnosti.
Jelena Lengold Rascarani svetU nagrađenoj knjizi Raščarani svet, koja je objavljena u izdanju Arhipelaga, pratimo prepoznatljivi pripovedački stil i jezik Jelene Lengold, ali je autorka sklopila uzbudljivu knjigu priča sa temom koja je suštinski drugačija u odnosu na njene ranije knjige.
U ovoj knjizi sugestivnih i snažnih priča, koje se neosetno sklapaju u zaokruženu celinu, Jelena Lengold istražuje senovite strane čovekove prirode u susretu sa izazovima modernog doba i pripoveda granične situacije svakodnevnog iskustva.
Pored „Andrićeve nagrade“ koju je dobila za najbolju knjigu priča u 2016. godini za knjigu Raščarani svet, Jelena Lengold je za prethodne knjige dobila nagrade „Đura Jakšić“, „Jefimijin vez“, Evropske nagrade za književnost, „Žensko pero“, „Biljana Jovanović“ i „Zlatni Hit Liber“.