Beograd, 10. septembra 2013. – Jelena Lengold je učesnica ovogodišnje Književne kolonije Srpskog književnog društva u Senti. Književna kolonija u Senti traje od 10. do 16. septembra. Za to vreme učesnici kolonije posetiće nekoliko gradova u kojima će imati čitanja, ali će imati i niz susreta sa drugim piscima i umetnicima, prevodiocima i izdavačima.
Tokom učešća na ovoj književnoj koloniji Jelena Lengold će, zajedno s drugim učesnicima kolonije, imati književne večeri u Loznici (12. septembra u 19 časova u Galeriji Mića Popović), Novom Sadu (13. septembra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada) i u Beogradu (16. septembra u 19:30 časova u prostorijama Srpskog književnog društva u Francuskoj 7). Na ovim književnim večerima Jelena Lengold će čitati odlomke iz svoje nedavno objavljene knjige priča U tri kod Kandinskog.
Pored Jelene Lengold, u programima ovogodišnje Književne kolonije Srpskog književnog društva u Senti učestvuju Suga Kejđiro, pesnik, putopisac i prevodilaca iz Japana, Viktor Kalinke, pesnik, esejista, prevodilac i izdavač iz Nemačke, Olimbi Velaj, pesnikinja iz Albanije, Darija Žilić, pesnikinja i kritičarka iz Hrvatske, kao i prozna autorka Sonja Atanasijević i aforističar Aleksandar Baljak.