Jelena Lengold, ekskluzivni autor Arhipelaga, učestvovaće na velikom pesničkom festivalu Glasovi Mediterana u Lodevu, u Francuskoj, od 17. do 23. jula.
U Lodevu, starom gradu na jugu Francuske, tradicionalno se održava jedan od najvećih pesničkih festivala u Evropi. Ovaj festival je posvećen poeziji Mediterana i Mediteranu kao pesničkoj temi, a na njemu tokom svake godine učestvuju pesnici iz svih zemalja koje gravitiraju Sredozemlju.
Tokom festivala u Lodevu Jelena Lengold će imati četiri čitanja svojih pesama na različitim mestima u ovom gradu koji je tokom trajanja festivala u potpunosti posvećen pesničkoj umetnosti.
Među ovogodišnjim učesnicima festivala u Lodevu nalaze se slavni sirijski pesnik Adonis, koji je poslednjih nekoliko godina kandidat za Nobelovu nagradu za književnost, francuski pesnici Fernando Arabal i Žak Dara, Amir Or iz Izraela, Hajer Ben Nasr iz Tunisa i mnogi drugi.
Arhipelag će u septembru objaviti novu knjigu pesama Jelene Lengold Bunar teških reči, napisanu posle dvadeset godina od nastanka prethodne pesničke knjige ove autorke.