Beograd, 5. maja 2014. – Jelena Lengold učestvuje na Međunarodnom festivalu poezije u Solunu koji se održava od 8. do 11. maja.
Solunski festival poezije u svom središtu ima dobro organizovana javna čitanja, u koja su uključeni i multimedijalni, najviše muzički sadržaji. Pored čitanja poezije, ove godine se organizuje i nekoliko panel rasprava o savremenoj poeziji u zemljama iz kojih dolaze učesnici festivala, kao i o ulozi poezije danas.
Na Međunarodnom festivalu poezije u Solunu učestuje dvadesetak pisaca iz petnaest evropskih zemalja, kao i osam grčkih pesnika i nekoliko književnih kritičara i esejista. Pored Jelene Lengold, na ovom festivalu učestvuju i Mark Deluz iz Francuske, Tarik Gunersel iz Turske, Jordan Eftimov iz Bugarske, Ejal Meged iz Izraela, Antonio Praena iz Španije, Gabrijel Rozentok iz Irske, Ežen Sučiu iz Rumunije, Stanka Hrastelj iz Slovenije i drugi.
Nakon završetka Festivala Grčko društvo pisaca objaviće posebno, dvojezično (grčko-englesko) izdanje sa pesmama učesnika i njihovim biografijama i fotografijama.
Međunarodni festival poezije u Solunu održava se ove godine jedanaesti put, a njegovi organizatori su Grčko društvo pisaca, Helenski fond za kulturu i Nacionalni centar za knjigu Grčke.