Beograd, 17. avgusta 2016. – Jelena Lengold predstaviće u četvrtak 18. avgusta na književnoj večeri u Biblioteci „Radoje Domanović“ u Topoli svoje knjige priča U tri kod Kandinskog i Vašarski mađioničar, kao i nedavno objavljenu knjigu izabranih pesama Izaberi jedno mesto (Kontrast izdavaštvo).
Jelena Lengold će sa svojim čitaocima razgovarati o poetici svoje proze i o svojim pesničkim knjigama, kako onim koje su nastajale osamdesetih godina, tako i onim koje nastaju poslednjih nekoliko godina.
Jelena Lengold će premijerno čitati priče iz svoje nove knjige Raščarani svet koja će se u izdanju Arhipelaga pojaviti do kraja ovog meseca.
Jelena Lengold U tri kod Kandinskog 2 izdanje Vašarski mađioničar
Pisci Arhipelaga učestvuju na letnjim književnim programima Biblioteke „Radoje Domanović“ u Topoli koji su počeli 8. jula i traju do 30. avgusta.
Tokom ovog perioda Biblioteka „Radoje Domanović“ će u verovatno najambicioznijem književnom programu ovog leta u Srbiji predstaviti 11 savremenih srpskih pisaca u okviru književnog serijala Srbija danas – Savremena srpska proza.
Književno veče Mihajla Pantića u Biblioteci u Topoli održano je 14. jula, Uglješa Šajtinac je sa čitaocima u Topoli razgovarao 1. avgusta, dok je književno veče Srđana V. Tešina održano 11. avgusta.