Beograd, 13. septembra 2017. – Konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga otvoren je još dva dana. Na e-mail adresu redeakcije Arhipelaga, kao i na adrese Arhipelaga na društvenim mrežama, stigao je veliki broj fotografija od autora iz različitih krajeva Srbije, kao i jedan broj fotografija iz inostranstva.
Izdavačka kuća Arhipelag povodom 10 godina svog rada raspisala je konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.
Arhipelag je pozvao čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svojih svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.
Konkurs je otvoren do 15. septembra, a zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 12 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama (twitter.com/arhipelagb i www.facebook.com/arhipelag). U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.
Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri.
Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Autor najbolje fotografije dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije 100 slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Tema.
Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.
Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene dobitnicima do kraja septembra.