Beograd, 30. oktobra 2016. – Katarina Jovanović, Predrag Popović i Dario Hajrić dobitnici su nagrada konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je raspisala Izdavačka kuća Arhipelag povodom 61. Beogradskog sajma knjiga konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.
Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 200 fotografija autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 28 fotografija 23 autora iz Srbije i regiona.
Odluku o najboljim fotografijama doneo je stručni žiri koji su sačinjavali majstori fotografije Goranka Matić i Stanislav Milojković i art direktor Arhipelaga Dušan Šević.
Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Katarina Jovanović dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Predrag Popović dobiće četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Dario Hajrić dobiti tri knjige iz edicije „Tema“.
Singer u Toskani. Snimljeno za vikend u srednjovekovnom gradiću San Gimignano by Predrag Popovic Unutrašnje more by Dario Hajrić
Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.