Beograd, 8. juna 2021. – Udruženje profesionalnih izdavača Srbije organizuje prolećno izdanje Festivala knjige na otvorenom Knjiga na Trgu koji će biti održan 11, 12. i 13. juna (petak, subota i nedelja) na Trgu Republike u Beogradu.
Za nastup na festivalu Knjiga na Trgu prijavljeno je više od dvadeset profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro trista kvadratnih metara.
Posetioci će moći da vide i uz specijalne popuste od 30 do 70% kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.
Pored velikih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i svi učesnici pripremili su specijalna iznenađenja za posetioce. Posetioci Knjige na Trgu imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja.
Na festivalu Knjiga na Trgu učestvuju sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Karpos, Klio, Kokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.
Knjiga-na-Trgu_LogoPosetioci Knjige na Trgu dobrodošli su u petak 11. juna od 17 časova.
Radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.
Organizacijom festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.
Manifestacija Knjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Knjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja. Čitaoci koji posete festival Knjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova.
Prvi festival Knjiga na Trgu koji je UPIS je organizovao krajem oktobra prošle godine na Trgu Republike u Beogradu privukao je izuzetnu pažnju javnosti i smatra se najposećenijim kulturnim događajem u Srbiji u proteklih godinu dana.