Beograd, 21. marta 2022. – Izdavačka kuća Del Vekio iz Rima objavila je knjigu priča Mihajla Pantića Ako je to ljubav na italijanskom jeziku. Knjiga je objavljena u prevodu Anite Vuco.
To je deveti prevod najpoznatije knjige priča Mihajla Pantića. Pre italijanskog, knjiga Ako je to ljubav prevedena je na francuski, ruski, nemački, mađarski, ukrajinski, slovenački, bugarski i makedonski jezik. Pantićeva knjiga je na bugarskom jeziku imala dva izdanja. Knjiga je, pod drugim naslovom, izašla i u Hrvatskoj.
Mihajlo Pantić Ako je to ljubav_Italijansko izdanje 2 Knjiga Ako je to ljubav imala je do sada osam izdanja u Srbiji, od kojih su dva najnovija objavljena u Arhipelagu (2014. i 2020. godine). Knjiga je dobila i četiri nagrade: Andrićevu nagradu za najbolju knjigu priča na srpskom jeziku, nagradu „Karolj Sirmai“ i „Zlatni Hit liber“, kao i međunarodnu književnu nagradu „Jugra – Rusija“.
Knjiga Ako je to ljubav donosi priče o ljubavi i njenim različitim licima. Uza sve to, ove priče podrazumevaju veoma veliki raspon od svakodnevice do istorije, od duhova na Novom Beogradu do Tatarina u Metrou ili od junakinje koja je srela đavola do časa u kome se ljubav javlja kao konačno ispunjenje života.