Beograd, 5. januara 2015. – Knjige objavljene u izdanju Arhipelaga našle su se u godišnjim izborima kritičara više domaćih medija.
U izboru novinara i kritičara Kulturne rubrike Politike u kategoriji domaća proza uvrštena je nova knjiga priča Uglješe Šajtinca Banatorijum, dok je u kategoriji prevedena proza uvršten roman Davida Grosmana Izvan vremena.
Kritičarka Blica Irena Javorski u svom pregledu knjiga domaćih autora izdvojila je novi roman Milete Prodanovića Vitiligo.
Vasa Pavković, kritičar magazina Pečat, uvrstio je dve knjige Arhipelaga u svoj izbor najboljih domaćih proznih knjiga (bez romana) u 2014. godini. To su knjige priča Uglješe Šajtinca Banatorijum i Nine Rabrenović Priče sa granice.
Isti kritičar je u izbor najboljih pesničkih knjiga u 2014. godini uvrstio takođe dve knjige u izdanju Arhipelaga: knjige pesama Živorada Nedeljkovića Ulazak i Saše Jelenkovića Pedeset.
U godišnjem izboru Belgrade Edt Culture blog našlo se više knjiga Arhipelaga u različitim kategorijama.
Među deset domaćih knjiga koje su obeležili 2014. godinu nalazi se romana Milete Prodanovića Arkadija.
U top 5 stranih knjiga koje su obeležile 2014. godinu nalaze se čak dve knjige Arhipelaga: roman Majkla Kaningema Snežna kraljica i roman Davida Grosmana Izvan vremena.
U kategoriji top 5 stranih knjiga prvi put objavljenih na srpskom uvršćena je knjiga sabranih pesama Džejmsa Džojsa Kamerna muzika i druge pesme.
Belgrade Edt Culture blog izdvojio je u kategoriji top 5 reizdanja domaćih klasika Arhipelagovo izdanje Dela Danila Kiša.