Novi Sad, 12. decembra 2017. – Književno veče povodom 50 godina književnog stvaralaštva Stevana Tontića održaće se u sredu 13. decembra u Zavodu za kulturu Vojvodine (Vojvode Putnika 2) s početkom u 19 časova.
Stevan Tontic Hristova ludaO poeziji i ukupnom književnom opusu Stevana Tontića govoriće pisci i književni kritičari Mihajlo Pantić i Gojko Božović.
Stevan Tontić će razgovarati sa publikom i čitati pesme iz svoje nove knjige Hristova luda koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga.
Hristova luda je knjiga preispitivanja i svođenja računa. Lirski subjekt iznova proživljava i rekonstruiše čitav sopstveni život, uviđajući koliko je on ispunjen ličnim i istorijskim udesima, časovima uzleta i časovima pada, najdubljim fascinacijama i saživljavanjem sa činjenicama svakodnevice i, na drugoj strani, sudarom sa nepomerivim realnostima. Obeležene naglašenim egzistencijalnim potencijalom, nove pesme Stevana Tontića jesu pesme iskustva. Bez istinski proživljenog i skupo plaćenog iskustva takvih pesama ne bi bilo.
Moderatorka programa je Gordana Draganić Nonin.