Beograd, 7. februara 2018. – Književno veče Srđana V. Tešina održaće se Studentskom kulturnom centru u Novom Sadu, u prostoru SKCNS Fabrika (Bulevar Despota Stefana 5), u četvrtak 8. februara s početkom u 20 časova.
Neposredan povod za susret sa Srđanom V. Tešinom jeste njegov novi roman Gori gori gori koji je objavljen u izdanju Arhipelaga.
U programu učestvuju Srđan V. Tešin, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, i moderator večeri Jovan Gvero.
Srđan V. Tešin Gori gori goriTešinov roman pogađa u samo središte najaktuelnijih i najizazovnijih savremenih tema. Neobično smeo i provokativan, roman Gori gori gori je triler o terorizmu i nasilju, Vegan ratnicima i erotskim fascinacijama, internetu i mitologiji i svakodnevici društvenih mreža, hipnoterapiji i o tome šta je bilo posle.
Junak roman Gori gori gori kao žrtva terorističkog napada na hamburgerinicu doživljava potpunu amneziju i gubi vlastiti identitet. Dok on u bolnici pokušava da izleči rane i da obnovi vlastiti identitet kroz razgovore s drugim bolesnicima, ali i s lekarima i psiholozima, grad potresa serija terorističkih napada na prodavnice brze hrane. Tešinov junak opsesivno čita crnu hroniku u novinama, odakle se obaveštava o dramatičnim događajima u svom gradu. Jedino što je junaku ostalo na raspolaganju posle terorističkog napada koji je preživeo jeste tablet u kome pronalazi program za dopisivanje s Nepoznatom Nikom koja mu šalje izazovne erotske fotografije pod uslovom da on njoj za svaku fotografiju pošalje po jednu erotsku priču. Obnavljajući postepeno priču vlastitog života, junak romana Gori gori gori suočava se s dramatičnim iskustvima zajednice u kojoj živi i sveta čiji je deo.