Beograd, 2. oktobra 2018. – Nova knjiga pesama Tomislava Marinkovića Večito sada biće predstavljena u sredu 3. oktobra, s početkom u 19 časova u Svečanoj sali Biblioteke šabačke.
O knjizi će, pored autora, govoriti Gojko Božović, glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće Arhipelag, koja je nedavno objavila Marinkovićevu knjigu.
Tomislav Marinkovic Vecito sada– Pesme u knjizi Večito sada polaze od povlašćenih trenutaka svakodnevice koji, nezavisno od toga koliko su trajali, postaju večito sada pesničke uobrazilje i ljudskog iskustva. Na toj osnovi Tomislav Marinković oblikuje zaokruženu i dosledno izvedenu knjigu pesama, sa unutrašnjom pričom koja se pomalja iz pesme u pesmu i iz ciklusa u ciklus – kaže Gojko Božović.
Tomislav Marinković je jedan od najznačajnijih srpskih pesnika, dobitnik nagrada „Vasko Popa“, „Branko Miljković“, „Miroslav Antić“ ovom knjigom, kako je i sam kazao, „otplaćuje još jednu ratu poeziji“.
Tomislav Marinković je rođen u selu Lipolistu kod Šapca. Do sada je objavio knjige pesama Dvojnik, Izvesno vreme, Sumnja u ogledalo, Škola trajanja, Svet na koži, Običan život, Putovanja kroz blizine… Za ukupno pesničko delo nagrađen je „Disovom nagradom“ 2016. godine. Priredio je i knjigu Pisac u vrtu, najlepše priče i pesme o biljkama i prijateljstvu. Pesme su mu prevođene na engleski, ruski, španski, japanski.