Beograd, 17. februara 2018. – Književno veče Živorada Nedeljkovića u Beogradu održaće se u ponedeljak 19. februara s početkom u 19 časova u Srpskom književnom društvu (Francuska 7).
Neposredan povod za ovaj susret i razgovor sa Živoradom Nedeljkovićem jeste njegova nova knjiga pesama Uspon koja je prošle jeseni objavljena u izdanju Arhipelaga.
Zivorad Nedeljkovic UsponPored pesnika, u razgovoru učestvuju i kritičari Gojko Božović i Milomir Gavrilović. Program uređuje i vodi Dejan Simonović.
Uspon Živorada Nedeljkovića predstavlja stišan, pa samim tim i sabran glas o osnovnim stvarima, o prepoznatim i čistim elementima svakodnevice.
Objavljujući da „nisam siguran da znam šta je pakao“, ali da „dobro znam šta je milost“, što je danas uistinu retka objava, poetički um ovih stihova otkriva vlastite izazove u misteriji malih stvari svakodnevice, porodičnog života i individualnih ozarenja, na tvrdoj zemlji gde produhovljenost, ipak i uprkos svemu, odzemljuje i, pri tome, utvrđuje u višim razlozima, gornjim relacijama, svetlim principima i jasnim duhovnim uporištima.