Beograd, 17. decembra 2013. – Vladimir Kopicl, Laslo Blašković i Srđan V. Tešin boravili su u Istri, gde su učestovali na upravo završenom Sajmu knjiga u Puli i imali književne večeri u nekoliko gradova u Istri.
Jedan od središnjih programa ovogodišnjeg Sajma knjiga u Puli bio je program Regija u regionu – Vojvodina.
U okviru ovog sajamskog programa, čiji je urednik bila Vladislava Gordić Petković, Kopicl, Blašković i Tešin su, zajedno sa Tomislavom Žigmanovim, Srđanom Srdićem i Mićom Vujičićem, učestovali u panel razgovoru Sve vojvođanske književnosti.
Srđan V. Tešin je na Sajmu knjiga u Puli predstavio i časopis Severni bunker i antologiju subverzivne priče Bunker (Arhipelag, 2013). Tešin je časopis Severni bunker i antologiju Bunker predstavio i na književnoj večeri koja je 13. decembra održana u Pazinu u Hiži od besid.
Vladimir Kopicl je učestovao u okruglom stolu Regija u regionu (Istra-Vojvodina).
Laslo Blašković je imao dve književne večeri na kojima su predstavljeni njegov roman Posmrtna maska i knjiga priča Priča o malaksalosti. Najpre je 11. decembra imao veče u Gradskoj knjižnici u Poreču, da bi sledećeg dana imao zajedničko veče sa Laslom Vegelom u Gradskoj knjižnici u Umagu.