Beograd, 17. oktobra 2013. – Prva knjiga memoara Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu upravo je objavljena u izdanju Arhipelaga.
Život u nevremenu je uzbudljiva slika istorijskih, političkih, ideoloških, društvenih i kulturnih prilika i neprilika, lomova i izazova u najvećem delu XX veka. Prva knjiga memoara obuhvata period od 1930. do decembra 1990. godine.
Pričajući o događajima u kojima je bio svedok i učesnik, Mićunović rekonstruiše zbivanja od predratnog Skoplja, Drugog svetskog rata u unutrašnjosti Srbije, dolaska nove vlasti, 1948, hapšenja i Golog otoka, Kruševca pedesetih, preko Beograda pedesetih i šezdesetih godina, dramatičnih zbivanja 1968. i policijskih i političkih progona i pritisaka tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, godina provedenih u Nemačkoj, sve do pada Berlinskog zida i obnove političkih stranaka i višepartijskog sistema.
U knjizi Život u nevremenu opisano je stotine događaja i preko hiljadu ličnosti.
Život u nevremenu obeležavaju zanimljivi uvidi, utemeljena rekonstrukcija zbivanja, nova slika poznatih događaja, iskustvo minulog vremena. Memoari Dragoljuba Mićunovića su izazov za savremenike i svedočanstvo protiv zaborava.